Træning og lidt om os

Niels træner i Schæferhundeklubben kreds 13 - Kolding og Harte Hundesport (Kolding), som er særdeles velfungerende pladser - både træningsmæssigt og socialt, og tager ofte og gerne rundt til Schæferhundekredsene for at træne og holde kurser...

På begge træningspladser er der mange forskellige racer og der skeles ikke til om man er erfaren hundefører - eller ej. Alle er lige og hjælper hinanden. Der er en skøn blanding af bl.a. brugshundefolk og udstillingsfolk, så alle deltager både i ringtræning og brugstræning (IPO).

Al træningen foregår primært efter klikker-principper, hvor man arbejder på hundens præmisser. Derved fremmes hundens lyst og evne til at arbejde selvstændigt og vi undgår samtidig konflikter hund & hundefører imellem.
I gruppe C bruger vi også klikker - træningsmetoder; Beløn for korrekt adfærd og ignorer uønsket adfærd. Dvs. at den værste straf hunden udsættes for er, at den ingen belønning får..!!

Ind i mellem afholder Niels kurser for hundefolk, som har fået lyst til at stifte nærmere bekendtskab med klikkeren. Det giver rigtig mange positive oplevelser, bl.a. fordi det giver mulighed for vise, hvor effektiv klikkeren er til brugshundetræning...

Vi har begge trænet hunde i mere end 30 år - Niels altid schæfer og Lotte startede med et par rottweilere, en golden retriever og de sidste mange år - schæfer. Niels er instruktør i A-B-C og Lotte har været hvalpe- og grundinstruktør, samt klikkerinstruktør og Kørekort til hund-instruktør i Dansk Kennel Klub.
Siden 2002 har vi klikkertrænet og lagt de gammeldags, aversive metoder på hylden. Derfor er træningen for os blevet en glæde, hver gang vi træner - der er ikke længere frustrationer over øvelser, der ikke vil lykkedes eller går i stykker og såkaldte ulydige hunde. I stedet bygges hunden op fra bunden med solide grundfærdigheder, så øvelserne sidder fast og hundene yderst sjældent fejler.
Hundene lærer at lære (!) og de elsker at få nye opgaver.  

Vi har også brug for inspiration og tager gerne kurser omhandlende f.eks. adfærd, sundhed og træning. Vi har været til seminarer / kurser med Anders Hallgreen, Runar Næss, Freddy Worm, Turid Rugaas, Morten Egtved, Cecilie Køste, Kathy Sdao, Ken Ramirez, Michelle Pouliot, Helle Proschowsy, Kathrine Kirchhoff, Peter Weiss, Karen Ulrich Strandgaard, Karen Frost Knudsen, Anne Lill Kvam, Christian Hembo og Gerade O'Shea m.fl.
I 2008 gennemførte vi f.eks. begge Canis Klikker Træner Uddannelsen og Lotte har også efterfølgende gennemført en klikkeruddannelse i DKK via Hund & Træning.
 

I 2014 tog Lotte en eksamen som kinesiolog RAB og praktiserer nu kinesiologi, kraniosakralterapi, klangmassage og healing på både mennesker og dyr. Da klinikken efterhånden er blevet en fuldtidsbeskæftigelse, rækker tiden ikke længere til hundetræning for Lotte's del.
Til gengæld hjælper hun mange hunde i klinikken med fysiske skavanker og/eller adfærdsproblemer.
Læs evt. mere her: www.lotte-koch.dk